Julmarknad

Vi hade vår årliga julmarknad idag! Det är verkligen av årets höjdpunkter! 
Jag älskar det! 
 
Jag hade bestämt ganska tidigt att ge mig i kast med sockerklubbor och givetvis kladdkaka. En liten grantomte.. (Det sket sig.. Den blev lite väl stor..)
Min tomte drog ändå in 400:-, så det var inte totalt meningslöst att göra den!
 
Julmarknaden är den är ett bra sätt gör oss att synliggöra dagens problematik för våra scouter. Varje år skänker vi 25% av behållningen till ett aktuellt projekt. Helst där equmenia redan är inkopplade. 
Vi har skänkt till bland annat borrning av brunnar i Indien, fotbollsprojekt i Kongo-Kinshasa och skolprojekt. I år är det equmeniakyrkans arbete för flyktingar i Syrien som får 25%. 
Julmarknaden är ett bra sätt att involvera barnen! "Från barn, till barn", är lite av ett ledord.
 I år fick vi ändå in i runda slängar 40 000:- .
Skitbra!😊
 
 
 
Ella fick modella bredvid tomten=)  Han fick åka cykelkärra upp till Missionskyrkan. Inget annat fick plats i den kärran! ;P
 
Tog ett snabbt morgonjobb och fyllde på min "kvot" av skänkta saker! De sista 3 klubborna fick vara klara, en kladdkaka och 24 kladdkakemuffins samt 8 st marshmallows-klubbor!
 
Visst är de fina! Mina sockerklubbor... Ella blev bra grinig, för hon fick ingen... Jag var INTE jättepigg på att ge henne en sockerklubba... 
Hon blev inte lite grinig... Hon blev SKITSUR!!!
Så jag får göra en ny omgång klubbor... Behöver ändå 4 st till pepparkakshusen vi gör den 16e! Ett sött litet rosa och brunt hus=)
 
Handelsboden med massvis med hembakt bröd och fika, ljus och fågelholkar.
 
 
Bara 1 år tills nästa gång! =)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0