Julmarknad

Vi hade vår årliga julmarknad idag! Det är verkligen av årets höjdpunkter! 
Jag älskar det! 
 
Jag hade bestämt ganska tidigt att ge mig i kast med sockerklubbor och givetvis kladdkaka. En liten grantomte.. (Det sket sig.. Den blev lite väl stor..)
Min tomte drog ändå in 400:-, så det var inte totalt meningslöst att göra den!
 
Julmarknaden är den är ett bra sätt gör oss att synliggöra dagens problematik för våra scouter. Varje år skänker vi 25% av behållningen till ett aktuellt projekt. Helst där equmenia redan är inkopplade. 
Vi har skänkt till bland annat borrning av brunnar i Indien, fotbollsprojekt i Kongo-Kinshasa och skolprojekt. I år är det equmeniakyrkans arbete för flyktingar i Syrien som får 25%. 
Julmarknaden är ett bra sätt att involvera barnen! "Från barn, till barn", är lite av ett ledord.
 I år fick vi ändå in i runda slängar 40 000:- .
Skitbra!😊
 
 
 
Ella fick modella bredvid tomten=)  Han fick åka cykelkärra upp till Missionskyrkan. Inget annat fick plats i den kärran! ;P
 
Tog ett snabbt morgonjobb och fyllde på min "kvot" av skänkta saker! De sista 3 klubborna fick vara klara, en kladdkaka och 24 kladdkakemuffins samt 8 st marshmallows-klubbor!
 
Visst är de fina! Mina sockerklubbor... Ella blev bra grinig, för hon fick ingen... Jag var INTE jättepigg på att ge henne en sockerklubba... 
Hon blev inte lite grinig... Hon blev SKITSUR!!!
Så jag får göra en ny omgång klubbor... Behöver ändå 4 st till pepparkakshusen vi gör den 16e! Ett sött litet rosa och brunt hus=)
 
Handelsboden med massvis med hembakt bröd och fika, ljus och fågelholkar.
 
 
Bara 1 år tills nästa gång! =)
 

Blinka, för fan!

Ännu en gång..
Det är inte första gången jag håller på att bli påkörd när jag cyklar till jobbet. 
Jag har 1,3 mil till jobbet. Cykelväg halva vägen. 2 rondeller och en avfart...
• i en rondell av personbil
• i den andra rondellen av buss (tur jag hann stanna!)
• efter avfarten av buss (lämna företräde!!)
• en utfart där bilisten backade utan att kolla..
• en utfart där föraren bara tittade åt vänster. 
• och idag.. Från cykelväg till körbana. Bilist med väjningsplikt och ingen blinkers.. Ingen bra idé när det är 10-!!! Tur att båda bromsade...
 
Tack vare att folk kör som idioter, så kör jag inte längre i rondellerna, utan omvägar. Jag kör heller inte i vägrenen vid avfarten, utan ute i körbanan. 
Jag har (och har alltid haft) reflexväst på mig och lampor på cykeln.. 
Det enda jag begär är egentligen att bilförare gör sitt "jobb"!
 
Jag blir skitgrinig!! 😡

Loppis och kalas =)

Påsk?! Inte haft en uppdatering på bloggen sen i påskas?!
Jag får göra en snabb-uppdatering..
 
Jag älskar loppisar! Det är så KUL att gå på loppis! Jag behöver inte köpa något, men jag älskar tanken att kunna fynda något. Eller bara att se skitet som folk försöker sälja. 
Idag var det loppis här i Ucklum. För första gången på lääänge fick jag gå själv! Jag brukar alltid ha med mig Ella. Joel har varit med en gång, men idag skulle Joel med Samuel och Ella lekte med grannen.
Mycket snart hittade jag en som sålde Monster high! Ella älskar Monster high, på nått konstigt sätt. De är ju skitfula! Men hon gillar dem.. De var superfräscha och hon ville ha 40:-/st för dem. Och 40:- för cafeét. Jag är ingen prutare som min syster, som kunde få vad som helst till i princip vilket pris som helst... Men jag fick 2 dockor och cafeét för 100:-. En billig Monster high-docka på Ullared går på 70-80:-.. En "normal" docka för i runda slängar 200:-. Jag fyndade =)
Hittade även en tjej som sålde älv-böcker. Lättlästa böcker om älvor. Ella älskar älvor (hon är så tjejig..) så jag slog till på dem med! De ville ha 10:-/st. Men jag fick prutat 20 böcker för 150:-. 
Jag älskar loppis! =)
 
 
Idag passade jag även på att fråga Ella om kommande kalas. Det är ju visserligen 3 månader kvar, men det gäller att vara ute i god tid=)
Det blir ett My little pony-kalas, så nu har jag botaniserat lite på Pinterest. Så otroligt mycket det finns! Så många tips och så många ideér!
Jag har ju liiiite svårt att "bara" ha ett kalas där barnen kommer hit, äter, leker och får en godispåse.. Det måste hända lite!
När hon fyllde 4 år, så var det Frost-kalas med Elsa som kom på besök. Undrar om jag kan få Jossan som prinsessan Celestia nästa år..! ;)
 
Som avslutning vill jag bara ge mig själv en klapp på axeln! Jag har läst ut de två inte så roliga böcker som vi har i förskolelyftet. Inte de bästa jag någonsin läst! 
Men nu är det klara! Woho!!
 

RSS 2.0