11 augusti 2012

Dagen började som det ska;
fullstädigt kaos!
Vi ville egentligen ha tomt hus, sånär som på solist och fotograf. Men, eftersom vi avbokade festlokalen hade vi några till som tänkte husera hos oss. Ja, de frågade självklart=) Vi hade satt upp ett STORT tält i trädgården och det stod öppet för de som ville sova över. Vi har ju inte så jättemånga sängplatser i huset..
Men eftersom det endå var ganska många som sov över, så var det fullt hus till frukost och alla morgonbestyr.  Det var visserligen ganska så kul med folk runt omkring, men det var ju inte riktigt lugnt..

Min stylist Pauline kom vid 10. Strax efter det åkte Samuel och hans pojkar och Ella till Stenungsund för att fortsätta där. Jag sa till alla våra gäster att jag kommer att slänga ut dem så fort det var möjligt. De väntade egentligen bara på chauffören, men eftersom han var i lokalen med skräddaren, så väntade de snällt utanför. Vi hade ju iaf tur med vädret=) Inne var jag, 3 tärnor, solisten, fotografen och stylisten. 
När vi gjorde provsminkningen och provuppsättningen så var jag OK nöjd. Jag sa att jag inte ville ha något smink under ögonen, för att det kommer att rinna ändå. Hon sminkade och stylade och vi skvallrade och skrattade och hade det allmänt trevligt. =) När hon kände sig klar, så tog jag en titt i spegeln och höll på att trilla av pinn. Jag var så fin! Det hade inte kunnat bli bättre! Jag var helt sjukt nöjd och Pauline hade gjort ett FANTASTISKT jobb!
Jag fick ett samtal från floristen att blommorna inte blivit hämtade, så jag hörde av mig till min blivande make och frågade hur de tänkt göra. Kom fram till att jag skulle skicka lite brudar på det. Så jag satte skräddar-Carro, solist-Chaza och fotograf-Ida på det. de fick en fin vägbeskrivning och kortet med kod. MEN.... Då visade det sig att pojkarna hämtat blommorna ändå.. Förvirrade pojkar! 

Vi skickade iväg alla gästerna lagom tills vi själva skulle åka=) Tärnorna var sminkade och friserade, jag var sminkad och friserad, vi stod utanför dörren och det kändes fel..
"Det känns som om jag har glömt nått.. Men då är det säkert inget viktigt.. Jag får klara mig utan.." säger jag till min syster. 
"Huvudsaken är att du har det viktigaste med dig. Klänningen är med..." säger hon..
Eller inte... Låser upp och går in med ett leende och hämtar bröllopsklänningen som hänger på kontorsdörren. Härligt om jag missat den! =)
Väl på väg kommer vi på att vi måste göra annat smått och gott med! In till Petra och hämta vin, vinglas och ett minneskort. Åka till Stenungsögården och fort in i lokalen vi fått låna till ombyte. Fick snabbbesök av en helt bedårande söt flicka som ville säga hej till sin mamma! Världens finaste Ella var så underbart söt i sin svarta klänning och sina lackskor! Gullunge! Fick ner buketterna och de var så fina! Enkla, men eleganta! Som tur var, fick jag mitt förstahandsval; picasso! En vit kalla med lilla i mitten och grön ner emot själken! Perfekta! Spännande att få se corsagerna! 
Korka upp vinet och klä på sig. På med de snitsiga trosorna och den för lilla BHn. Strumpbyxor och tillslut klänningen! Mina kära tärnor drog och slet och spännde banden. Helt plötsligt hör jag ett RITSCH tätt följt av ett "Carro- nål och tråd!" 5 minuter innan jag ska gå ner för altargången går bandet till ryggsnörningen av.. På mitten! Carro knyter fast bandet och säger ett lite halvkäckt "sådär!" 
Jag frågar givetvis och det syns! Alla 4; Åsa, Tina, Petra och Carro säger "nej"! Tur att de ljög=)
Men det är inget som störde mig=) 
DÅ kom vi på; kanske ska kissa med... Baxa in sig på handikappdass, två som håller klänningen och kömpa för att lyckas torka mig. MEN DET GICK!

När kyrkklockorna lät, så gick vi! Ut över gården och upp emot kapellet. Jag var vacker som en ros! 
Pappa, som skulle följa mig in var garanterat mäkta stolt och ganska rörd=) Det var alla 3 bestmen också!
Musiken hade börjat och Ella och Samuel, som gick in först, hade redan gått.. Som planerat=) Petra och Oskar gick sen. Strax efter dem Martin och Åsa och efter dem Tina och Mikael. Sen kom "Dom, domdomdom" och jag och pappa gick in. Tyvärr lite väl fort, skulle ha njutit mer av det hela, men att se alla folk som var där för vår skull och han som stod längst fram... Det var magiskt! Jag kände mig vacker och älskad och otroligt lyckligt lottad! 

Hela vigseln gick så bra! Pastor P-U fick in scouttemat i vigseln och det blev många goa skratt. Vacker musik, osm blev personlig och applåder! En levande vigsel! Precis som jag vill ha det! Så här i efterhand kan jag ju säga att jag skulle satt in lite mer musik och hellre ha vigseln ett par minuter längre.. Men men, jag är supernöjd!
Jag hade gett hårda instruktioner till alla närvarande för att få det så nära mitt drömbröllop som möjligt!
 
Efter att vi kommit ut ur kyrkan, till UNDERBAR musik, och efter att ha fått bubblor och kramar, så åkte vi iväg!
Hela brudföljet, plus några extra för att ta lite foton. Ella hade inte sovit alls, så hon var snortrött. Vi hade med henne i kanske en kvart, sen fick hon åka hem med barnvakterna. Vi andra fortsatte fota. Jag hade mina planer på hurdana bilder jag ville ha. Jag ville tex ha alla 4 killar sittandes på bryggan utan skor, så att man kan se att de har gröna strumpor på sig. Det blev även lite påhopp på min stackars fotograf. "Ta nu!!" Men när det kom klockrena bilder; som när alla 3 tärnor hjälper Mikael att knyta upp skorna, så måste man ta den=)
Några på pojkarna, några på flickorna, några på mig och Samuel och vi avslutade det hela med att klättra upp i ett stort träd! Håller tummarna på de fotona=)

Efter fotograferingen åkte vi till festlokalen. Vi blev avsläppta i en dunge och gick den sista biten. Det var en häftig känsla! Att få komma gående och möta hela gäststyrkans applåder! Mycket mer oss och personligt än att åka i en inhyrd bil=) 

Festen gick som brukligt! Men den skriver jag inte om här=)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0