11 augusti 2012

Dagen började som det ska;
fullstädigt kaos!
Vi ville egentligen ha tomt hus, sånär som på solist och fotograf. Men, eftersom vi avbokade festlokalen hade vi några till som tänkte husera hos oss. Ja, de frågade självklart=) Vi hade satt upp ett STORT tält i trädgården och det stod öppet för de som ville sova över. Vi har ju inte så jättemånga sängplatser i huset..
Men eftersom det endå var ganska många som sov över, så var det fullt hus till frukost och alla morgonbestyr.  Det var visserligen ganska så kul med folk runt omkring, men det var ju inte riktigt lugnt..

Min stylist Pauline kom vid 10. Strax efter det åkte Samuel och hans pojkar och Ella till Stenungsund för att fortsätta där. Jag sa till alla våra gäster att jag kommer att slänga ut dem så fort det var möjligt. De väntade egentligen bara på chauffören, men eftersom han var i lokalen med skräddaren, så väntade de snällt utanför. Vi hade ju iaf tur med vädret=) Inne var jag, 3 tärnor, solisten, fotografen och stylisten. 
När vi gjorde provsminkningen och provuppsättningen så var jag OK nöjd. Jag sa att jag inte ville ha något smink under ögonen, för att det kommer att rinna ändå. Hon sminkade och stylade och vi skvallrade och skrattade och hade det allmänt trevligt. =) När hon kände sig klar, så tog jag en titt i spegeln och höll på att trilla av pinn. Jag var så fin! Det hade inte kunnat bli bättre! Jag var helt sjukt nöjd och Pauline hade gjort ett FANTASTISKT jobb!
Jag fick ett samtal från floristen att blommorna inte blivit hämtade, så jag hörde av mig till min blivande make och frågade hur de tänkt göra. Kom fram till att jag skulle skicka lite brudar på det. Så jag satte skräddar-Carro, solist-Chaza och fotograf-Ida på det. de fick en fin vägbeskrivning och kortet med kod. MEN.... Då visade det sig att pojkarna hämtat blommorna ändå.. Förvirrade pojkar! 

Vi skickade iväg alla gästerna lagom tills vi själva skulle åka=) Tärnorna var sminkade och friserade, jag var sminkad och friserad, vi stod utanför dörren och det kändes fel..
"Det känns som om jag har glömt nått.. Men då är det säkert inget viktigt.. Jag får klara mig utan.." säger jag till min syster. 
"Huvudsaken är att du har det viktigaste med dig. Klänningen är med..." säger hon..
Eller inte... Låser upp och går in med ett leende och hämtar bröllopsklänningen som hänger på kontorsdörren. Härligt om jag missat den! =)
Väl på väg kommer vi på att vi måste göra annat smått och gott med! In till Petra och hämta vin, vinglas och ett minneskort. Åka till Stenungsögården och fort in i lokalen vi fått låna till ombyte. Fick snabbbesök av en helt bedårande söt flicka som ville säga hej till sin mamma! Världens finaste Ella var så underbart söt i sin svarta klänning och sina lackskor! Gullunge! Fick ner buketterna och de var så fina! Enkla, men eleganta! Som tur var, fick jag mitt förstahandsval; picasso! En vit kalla med lilla i mitten och grön ner emot själken! Perfekta! Spännande att få se corsagerna! 
Korka upp vinet och klä på sig. På med de snitsiga trosorna och den för lilla BHn. Strumpbyxor och tillslut klänningen! Mina kära tärnor drog och slet och spännde banden. Helt plötsligt hör jag ett RITSCH tätt följt av ett "Carro- nål och tråd!" 5 minuter innan jag ska gå ner för altargången går bandet till ryggsnörningen av.. På mitten! Carro knyter fast bandet och säger ett lite halvkäckt "sådär!" 
Jag frågar givetvis och det syns! Alla 4; Åsa, Tina, Petra och Carro säger "nej"! Tur att de ljög=)
Men det är inget som störde mig=) 
DÅ kom vi på; kanske ska kissa med... Baxa in sig på handikappdass, två som håller klänningen och kömpa för att lyckas torka mig. MEN DET GICK!

När kyrkklockorna lät, så gick vi! Ut över gården och upp emot kapellet. Jag var vacker som en ros! 
Pappa, som skulle följa mig in var garanterat mäkta stolt och ganska rörd=) Det var alla 3 bestmen också!
Musiken hade börjat och Ella och Samuel, som gick in först, hade redan gått.. Som planerat=) Petra och Oskar gick sen. Strax efter dem Martin och Åsa och efter dem Tina och Mikael. Sen kom "Dom, domdomdom" och jag och pappa gick in. Tyvärr lite väl fort, skulle ha njutit mer av det hela, men att se alla folk som var där för vår skull och han som stod längst fram... Det var magiskt! Jag kände mig vacker och älskad och otroligt lyckligt lottad! 

Hela vigseln gick så bra! Pastor P-U fick in scouttemat i vigseln och det blev många goa skratt. Vacker musik, osm blev personlig och applåder! En levande vigsel! Precis som jag vill ha det! Så här i efterhand kan jag ju säga att jag skulle satt in lite mer musik och hellre ha vigseln ett par minuter längre.. Men men, jag är supernöjd!
Jag hade gett hårda instruktioner till alla närvarande för att få det så nära mitt drömbröllop som möjligt!
 
Efter att vi kommit ut ur kyrkan, till UNDERBAR musik, och efter att ha fått bubblor och kramar, så åkte vi iväg!
Hela brudföljet, plus några extra för att ta lite foton. Ella hade inte sovit alls, så hon var snortrött. Vi hade med henne i kanske en kvart, sen fick hon åka hem med barnvakterna. Vi andra fortsatte fota. Jag hade mina planer på hurdana bilder jag ville ha. Jag ville tex ha alla 4 killar sittandes på bryggan utan skor, så att man kan se att de har gröna strumpor på sig. Det blev även lite påhopp på min stackars fotograf. "Ta nu!!" Men när det kom klockrena bilder; som när alla 3 tärnor hjälper Mikael att knyta upp skorna, så måste man ta den=)
Några på pojkarna, några på flickorna, några på mig och Samuel och vi avslutade det hela med att klättra upp i ett stort träd! Håller tummarna på de fotona=)

Efter fotograferingen åkte vi till festlokalen. Vi blev avsläppta i en dunge och gick den sista biten. Det var en häftig känsla! Att få komma gående och möta hela gäststyrkans applåder! Mycket mer oss och personligt än att åka i en inhyrd bil=) 

Festen gick som brukligt! Men den skriver jag inte om här=)

Dan före dan...

Tog det faktiskt ganska lugnt.. Vi tog långfrukost, dukade i lokalen, pyntade och hade oss. Carro, som kom dan innan, sprätte upp klänningen och sydde den lite längre. På kvällen kom det fler folk och kl.19, var det dags att repetera!

Jeppson var på plats och spelade och vi väntade egentligen bara på Ryberg som skulle hämta Chaza på tågstation..
Hur underbart var det inte att få träffa denna underbara människa för första gången på 7 år och det kändes som om det var igår!

Vi drog igång och började öva. Chaza blev lite ställd när det visade sig att tanken var att hon skulle sjunga i kyrkan och inte på festen. 
Vi övade inmarch, hur pojkarna och flickorna skulle gå och visade vart jag ville komma in.. Övade löftena, då lyckades Samuel komma av sig, trots att vi sa efter pastor P-U.. Chaza sjöng 2 rader på låtarna och det var böl från första början... Då var ribban satt!
Efter vigselövningen stannade Chaza och Jeppson kvar i kapellet och övade lite. Jag, Tina och Samuel övade bröllopsvals. Jäklar vad det dansades på parkeringen. Men bra blev det=)
Väl hemma visade det sig att Samuel blivit mycket nervös.. Han var sjukt nervös och det visade han så tydligt.. Vi hade fullt hus och det var kanske inte det smartaste... Men vi tog en tidig kväll.. Det behövdes...=)

 


Bröllopsyra!

Bröllopet...
Denna fantastiska tillställning som kräver så otroligt mycket planering!
Jag har kämpat som ett AS för att få ner budgeten till minsta lilla. Vi startade med en preliminärbudget. ”Vad får respektive sak kosta?” Jag vill inte lägga för mycket pengar på ingenting. Ett exempel.. Jag vill inte att brudklänningen ska kosta skjortan. Jag ska ha den en gång och sen inte mer...
Hade med mig Grundell in till stan en dag för att testa klänningar. Kom in till en butik som var väldigt seriös! Jag hade min egen påklädare och ”passopp”, fick INTE ta några kort och priserna var iiinte riktigt i min budgetklass... Hittade en klänning som var perfekt! Den första klänningen jag testade.. Den var ”bölklänningen”, det var ”The one”, den satt perfekt! Jag kände mig så fin och vacker! . Den var av den billigare modellen.. ”Bara” 8500:-... Min budget låg på 4500:-... Ska ju bara ha den en gång...
Fick lagt den undan till dan därpå. Pratade med Samuel om klänningen, ringde till pappa och mamma och pratade om klänningen, drömde om klänningen, tjatade om klänningen, tänkte på klänningen och hade lik förbaskat bestämt mig för att inte köpa den...
Ringde till butiken och sa att jag inte skulle ha den, men ville veta vad den hette, för jag var inte redo att släppa den än. På så vis kunde jag ringa tillbaka och bli uppdaterad om den blivit såld.

Googlade på namnet.. Hittade, ta mig fan, ett företag som sydde upp klänningar! Och de hade just denna som ena modellen!
Nu stod jag i valet och kvalet.. Skulle jag ta det svenska företaget som sydde upp efter ”mina önskemål” eller företaget från Shanghai..?
Efter lite konsultation med min skräddarkompis Carro, bestämde jag mig för att ta det från shanghai. Även med tull och moms, så skulle det bli 50% av det svenska företaget och hela 82% av butikens!
Jag beställde direkt!! La till ett par cm på längden, för jag har ju räknat med skor med klack=)

Var tvungen att hämta tvinga Grundell och Emelie att hjälpa mig testa den när den kom med posten.. (Utan tull och moms...) Den var SÅÅÅ fin! Och 2 cm för kort...

Nog om klänningen!

 

Budgeten fick jag ner mycket med hjälp av eBay. Underbara sida! Att våga ta steget och göra ett eBaykonto och handla over seas drog ner vår budget massor! Ett exempel; Alla ”viktiga” karlar; Samuel, bestman, fäder, skulle ha likadan slips. Budget för (Dressman-)slipsar; 900:-. Faktisk kostnad med hjälp av eBay; 191:-.. 6 stycken snygga slipsar.. Sjukt bra!

Halva bröllopet var eBay=)

 

Men så närmade sig dagen! 4 veckor kvar.. Vi bestämmer oss för att betala festlokal och skriva kontrakt på den och lite sånna ”smågrejer”. Får en slutsumma på 21000:-...
Herre jävlar! Lokal 15000:-, en personal 6000:-. ALDRIG I LIVET!

Har jag kämpat som en röv för att få ner budgeten, så går jag INTE med på detta!
Skickar iväg ett mejl till gården och frågar varför det helt plötsligt kostade så mycket mer.. Vad har de gjort med gården för att det ska vara värt så mycket? Den första offerten var inte så hög..

Får tillbaka svar att det är sommarpris, att den summan jag fått tidigare var vinterpris. Vi har ju valt en ”attraktiv” helg och att de står tillbaka med mer inkomstbringande grejer.
Jag var där i januari och bokade lokalen.. Redan då visste de att jag ville ha BARA lokal och kapell den 11 augusti. Även i januari är den 11 augusti på sommaren...

Så vi bokade in oss på en annan lokal och sa tack och hej till Stenungsögården.. Då kan de boka in det mer ”inkomstbringande” istället.. Då hade de mage att bli sura för att vi avbokar! Att de bokat in en massa personal och inte kan avboka dem så här sent. Skitsnack.. Jag sa ju från början att vi hade egen kock och egen kökspersonal... Jaja...

I slutändan blev det ju bra ändå=)

Kapellet behöll vi och resten skippade vi...

Spekeröds bygdegård blev det ist. Betalade 2000:- för en lokal som var större, bättre planerad och fräschare...

 


RSS 2.0