huset... typ...

Det är så fruktansvärt mycket som hänt.. Jag har verkligen inte haft tid att uppdatera bloggen.
Min största konsentationstjuv har varit det stundande bröllopet. Ja, nu är det ju över, så nu kan jag ge mig i kast med annat. t.ex. huset, skriva blogg, lägga ut lite bilder o.dyl.
Men först tänker jag skriva om huset..
Dels för att det faktiskt var så att vi flyttade in i huset innan vi gifte oss=)
Vi skulle få tillgång till huset en fredag. Vi hade packa ihop hela vårt hem och bodde i lådor. (sen typ 3veckor tillbaka) Kl. 10 var vi på banken och skrev på alla nödvändiga papper och handlade...
Säljaren hade inte riktigt koll på sina papper, så han fick åka till sin bank och reda ut lite. Typ sitt kontonummer..
Så vi passade på att handla lite. 
Det visade sig även att han hade tänkt sig flytta ut på fredagen. När vi tänkt flytta in...
Så vi fick lämna av alla våra saker i garaget, för vi ville ju komma från vårt kaos i lägenheten. Jag var dessutom ledig på fredagen och det var därför vi skulle flytta då..
Han städade och putsade och slängde skit och slängde bra grejer. Vi tog ett av rummen inne i besittning till sånt som vi inte ville ha ute.
Fredag natt sov vi den allra sista natten i lägenheten.
På lördag packade vi in det sista i stora bilen. Sängarna och lite smått å gott. Körde hem till huset och började organisera oss.
Roffe gick in och lämnade lite lådor och kom ut och sa att det så precis likadant ut som i går när vi åkte...
Vi kom in och såg att det var städgrejer kvar på golvet, skåp och grejer i skåpen. 
Tvätt i maskinen, tvätt i torktumlaren, disk i maskinen, mediciner i medicinskåpet, kläder i garderoben, mat i kylen, mat i frysen och småpycke i lådorna...
Det var bara till att börja städa....
Vi hade hjälp av svärmor och grundell till städningen. Jag hann med att slänga en sopsäck med mat från kyl och frys, samt att städa kylen. sen åkte jag till jobbet. 
När jag kom hem, 22.30 satt Samuel, Grundell och Roffe och gick igenom allt småpycke som funnits i lådorna.. 
Söndag; medans jag jobbade, städade Grundell och svärmor det sista. Bara köksluckorna hade tagit en hel flaska Jif. Men på söndagen kunde vi börja "flytta in".
Måndag efter jobbet (självklart hade jag en min tuffa jobbevecka precis i flytten..) åkte jag till mäklaren och frågade hur vi skulle gå tillväg amed städet och så.. Eftersom det inte varit flyttstädat alls... Överhuvudtaget...
Mäklaren som var inne tog tag i detta och ringde säljaren och vi fick ett samtal på eftermiddagen att eftersom vi redan städat, kunde vi egentligen inte räkna med någon ersättning, tyvärr.. För vi hade ingen opartisk part som kunde verifiera detta.. Ord mot ord.. Om säljaren ville ge oss något, så var det för att "vara snäll".. Och säljaren hade gått med på att ge oss 1000:- för besväret. 
Vi pratade lite om det och kom fram till att 1000:- är bättre än inget, men att 1500:- är lättare att dela på de som var med och städade.. Så vi sa 1500.- så är vi nöjda.. 
Och vi fick 1500:-.
Det tog sin lilla tid innan det var bostandard på huset, men Samuel gjorde underverk medans jag jobbade och planerad bröllop.
Nu, en månad senare, så har vi kommit en bra bit på vägen!
Vi har fått ordning på rummen och kommit fram till att köket ryker så fort det är möjligt. Vi får inte till ordningen i köksskåpen alls. 
Och dessutom har vi hittat fler fel osm vi vill åtgärda så fort som möjligt. Tex att innerdörrarna, förutom att de är ganska så fula, börjar trilla ner i tid och otid. 3 av 5 innerdörrar har någon gång lossat från sitt fäste.
Men vi trivs ändå! =)

RSS 2.0